Bali en Sumbawa

Hier even een berichtje vanuit Sumbawa, so far so good! Leven hier is echt geweldig.
Warm, super mooie eiland, aardige mensen en  alles is cheap as hell.

De vlucht naar Bali was top. Ik had naar Singapore, wat het grootste gedeelte was, 3 stoelen achter in het vliegtuig dus kon uitgebreid liggen, slapen, zitten, film kijken enz. Daarna vanuit Singapore naar Bali was maar een uur of 2 geloof en dat ging goed. In Bali was het wachten op Tim.  Die liet even op zich wachten door wat vertraging maar kwam daarna toch nog opdagen gelukkig. Daarna zijn we naar het hotel gegaan, wat geshopt, gegeten en nog wat geshopt. Klinkt als vrouwen maar alles kost hier niks dus we hebben maar even wat zwembroeken, reef booties, shirts, zonnebril enz. gekocht.

Volgende dag op het vliegtuig naar Sumbawa, de vlucht was kort maar daarna nog 2 tot 2,5 uur in een auto over de hobbelige weg hier. Gelukkig is het uitzicht, de “dorpjes” en de monkeys die je onderweg tegenkomt dat wel zeker waard. Hotel hier is goed, gelukkig hebben we airco want het is hier echt ongelofelijk warm overdag en ‘s nachts. ’s Morgens rond half 7 of eerder eruit om de eerste waves niet te missen en de drukte beetje voor te zijn. Ja hard werken hier zo op vakantie. Daarna lekker chillen en hopelijk als alles straks wat makkelijker en beter gaat een 2de surf doen ‘s middags. Ties gaat wel ‘s middags nog een keer maar dat is te druk voor mij en daarbij is de zon mij beetje te heet. Ik heb al een neus als Pipo en kuiten als tomaten dus probeer beetje minder in de zon te komen de komende paar dagen. Eergisteren zijn we ‘s middags met wat Amerikanen en Ausies gaan voetballen tegen wat locals hier. Dat was echt een briljante ervaring. We gingen met ze alle (man en vrouw of 10) achter op bij wat scooter guys. Dat zijn wat gasten van hier die een brommer, scooter of motor hebben en je dan voor 3 euro overal heen rijden. Vlak voordat we begonnen kwam ineens 1 van de Aussies het veld op gerend helemaal onder de bagger. Dus wij van..ehm where the F have you been. “Yeahhh we hit a buffalo on the way over here!!!”  Hahah bleek dus dat ze onderweg een groep Buffalo’s waren tegen gekomen waarvan er 1 ineens besloten had om de weg op te rennen. De shoof uiteraard vol in de remmen waardoor ze overdwars vol tegen het beest waren aangebotst en op de zij van de Buffalo waren gekwakt, waarbij deze omviel en zij over de Buffalo heen vielen. Ze zaten zo onder de modder omdat die Buffalo dat ook zat was toch wel een mooi verhaal om even tussendoor te vertellen, wij hebben er hier in ieder geval hard om gelachen. Verder bij het veld aangekomen stond er aardig wat publiek. Op het veld liepen nog koeien en geiten en aan het doel hing nog het een en ander aan was.  We hebben de wedstrijd “uiteraard” gewonnen met 2-1 ( hoogtepunt tijdens de wedstrijd voor ons was dat Tim een bal overschoot vol op het hoofd van 1 van de scooter guys )en dat allemaal onder grote belangstelling van het halve dorp. Het mooiste was eigenlijk nog de terug weg. We gingen weer achterop de scooters door de dorpjes en langs wat mooie punten. Ik met de fotocamera en Fluut nr. 2 met de video camera. Dat was zo geweldig. Alle kinderen langs de weg zwaaien en uiteraard het surfs up teken doen, als je dan je camera tevoorschijn haalde lachten en zwaaide ze nog harder. Helaas ging het fotograferen achterop iets te snel maar ze staan wel mooi op de video. Verder nog wat mooie shots gemaakt van de omgeving terwijl de zon onderging. Levert echt hele mooie foto’s op.

Verder zullen sommigen zich misschien afvragen of het surfen nog beetje lukt. Mwah het gaat nog niet zoals de rest maar dat had ik ook niet verwacht. De eerste 2 dagen was erg afzien gister ging al stuk beter. Heb gister zelfs al wat pogingen gewaagd om wat golven te pakken, lukte nog niet maar dat ik het probeerde was al een opsteker. Dit zal wel wat tijd in beslag gaan nemen maar ben al blij dat het duckdiven en het peddelen stukken beter gaat. De eerste 2 dagen heb ik vooral onder water gelegen . Maar ach dat hoort er ook bij. Ik ga voor me doel, einde van de vakantie wil ik beetje kunnen surfen dan is het al geslaagd. Het eiland, de bewoners en de mensen hier maken het allemaal al geweldig.

Vandaag (maandag) zijn de golven minder hoog en dus dacht ik dat is wel wat voor mij maar op de punten waar ik probeer te leren is er niks dus zijn we maar weer vroeg uit het water gegaan. De bedoeling was dat we vandaag zouden gaan snorkelen maar dat hebben we gemist dus dat gaan we maar een ander keertje doen. Vannacht is er, volgens Franky, live Nederland – Italië te volgen  dus dat gaan we maar ff kijken. Verder vanmiddag maar weer ff zwemmen in het zwembad en misschien ff een klein (halve liters) biertje drinken.

That’s it for now ! Foto’s ga ik proberen maar internet is heel langzaam, dus misschien wordt dat pas na de vakantie.

Later,

Fluut nr. 1 (a.k.a. Sjoerd)